­

CSÁNYI KÖRÚTI TAGÓVODA

Váci Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi krt-i tagóvoda Tagóvodánk jól megközelíthető helyen a város központjában található. Intézményünk négy csoporttal működik, csoportonként 19  férőhellyel.

Óvodánkhoz nagy zöld területű udvar tartozik, ami biztosítja a gyermekek szabad mozgását, játékát. A rendszeres testmozgáshoz jó lehetőséget biztosít a kiválóan felszerelt tornaszobánk is. Csoportszobáink természetes alapanyagú eszközökkel rendelkeznek. Színes, tiszta, vonzó környezetben tölthetik mindennapjaikat a gyermekek.

Óvodásaink kreativitását, gondolkodását, készségfejlesztését, a folyamatosan bővülő társasjátékokkal segítjük, hiszen a gyermekek készségeit, képességeit, ismereteik bővítését, a társas együttélést, az együttjátszás örömét optimálisan így biztosítjuk. Szerepjátékokhoz a hétköznapi élet eszközeit használják a gyermekek. A mindennapi meséhez és könyvnézegetéshez sok szép könyvvel rendelkezünk, melyeket az óvoda saját könyvtárából frissítünk.

A gyermekek óvodai nevelését hivatásukat szerető jól és speciálisan is képzett pedagógusok végzik. Tagóvodánk kiemelt feladata a környezeti nevelés. Ennek keretében környezeti kultúrára neveljük a gyermekeket, ami egyben életmódot, gondolkodás- és viselkedésmódot, védelmet, okos és mértéktartó felhasználást jelent.

Célunk és feladatunk az érzelmi alapok erősítése, szokásrendszerek kialakítása, az élővilág tisztelete, a környezet védelme. Ezáltal a környezettudatos magatartás alapjait rakjuk le.

Mottónk:

„ Ha egy évre tervezel, magot vess, ha tíz évre, fát ültess, ha sok évre tervezel, taníts gyermeket”

(kínai mondás)

HÍREK

Óvodánk elnyerte a Zöld Óvoda II. szintjét!

Ünnepeink, hagyományaink!

Autómentes világnap szeptember 22. Állatok világnapja október 4. Frakk program szeptember őszi kirándulások   október Ligettakarítás október Bozsik program október Füvészkert terméseinek betakarítása, rendszerezése   október Dióverő

KÉPEK AZ ÓVODÁRÓL

KÖSZÖNET AZ ALAPÍTVÁNYNAK

  • 2013-ban elnyertük a „Madárbarát óvoda” címet, és a „Zöld óvoda” cím első szintjét, idén megpályáztuk a második szintet is.
  • 2014-ben a DDC Zöld Megoldás Pályázatán 2.000.000Ft-ot nyertünk a „Városi Vadvilág” interaktív tanösvény megvalósítására. A projekt kapcsolódása a környezeti neveléshez:

    A tanösvény a közvetlen környezet megismerését szolgálja, bemutatja annak sokszínűségét, ez a környezeti nevelés legdirektebb, leghatékonyabb eszköze. Harmonizál a környezeti nevelés azon alapelvével, miszerint a nevelést a legfiatalabb korban kell elkezdeni.

    Óvodánkban fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést. Elsősorban a prevenciót, azaz a betegségek megelőzését. Napjainkban a légzőszervi megbetegedések sajnos végig kísérik az óvodás kort, ezzel sok kellemetlenséget okoznak a kis betegeknek és családjuknak. Mi szeretnénk megakadályozni a közösségünkben terjedő esetleges fertőző megbetegedések kialakulását, ill. megelőznénk azokat. Ezért óvodánkban kialakítottunk egy sószobát, melynek berendezését (sótéglákat és sóasztalt) alapítványunk a Váci Aprajafalva Alapítvány biztosította. Rendszeres használata az óvodásaink egészségét óvja, védi.

  • Alapítványunk számlaszáma: 0032477195511
    Adószám: 18677430-1-13

ESEMÉNYEK

Március 28-án jött el hozzánk a Nyuszi. Az idén a nagycsoportosok, és a középsősök udvarán rejtette el a meglepetéseket. A Kismorgó csoportosok egy levelet kaptak, melyben egy kincsestérkép utasításait követve jutottunk el a meglepetéshez!

A gyermekek idén is fantasztikus jelmezekben érkeztek az óvodába. Egész délelőtt játszottunk, táncoltunk. 10 órakor a négy csoport közös mulatságba kezdett a tornaszobában, ahol a hangulatot a füstgép és a szappanbuborék fújó gép emelte a tetőfokra. A karnevál közben megtekintettünk egy táncbemutatót, ami nagyon tetszett mindenkinek.

Március 22-én megünnepeltük a Víz Világnapját óvodánkban. A nagycsoportosok fakockából egy felüljárót építettek, mely alá közösen egy folyót alakítottak ki, melybe gyönyörű halakat rajzoltak.
A Kismorgó csoportban komoly kísérletek folytak, melyekben a gyermekek nagy érdeklődéssel vettek részt. Később, akinek volt kedve „horgászhatott”egy kicsit.
A Pumukli csoportosok elsétáltak a Duna partra, ahol megfigyeléseket végeztek.

Március 22-én megünnepeltük a Víz Világnapját óvodánkban. A nagycsoportosok fakockából egy felüljárót építettek, mely alá közösen egy folyót alakítottak ki, melybe gyönyörű halakat rajzoltak.
A Kismorgó csoportban komoly kísérletek folytak, melyekben a gyermekek nagy érdeklődéssel vettek részt. Később, akinek volt kedve „horgászhatott”egy kicsit.
A Pumukli csoportosok elsétáltak a Duna partra, ahol megfigyeléseket végeztek.

Március 15-én minden óvodás kokárdát tűzött a ruhájára, csoportonként ünnepeltünk. A Pumukli csoportosok meghívták a Kismorgó csoportosokat, és együtt ünnepeltek, majd elsétáltak zászlókkal és virággal a Petőfi házhoz.
Ezen a héten a Zöld Híd program képviselője, Bettina ellátogatott óvodánkba, a nagycsoportosokkal egy rövidfilmet néztek meg, majd újrapapírból kokárdát készítettek. A kisközépső csoportban két zokni lovacskát próbálhattak ki, és papírgurigából tulipánt készíthettek a gyerekek.


Február 2-án a Pumukli csoportosok meglátogatták a védőnéniket. Nagy élmény volt mindenki számára!

ESEMÉNYEK / ARCHÍV

„Kemény dió, mogyoró, kis mókusnak ez való. Odújába elrakja, Télen elropogtatja.” Szeptember végén megtartottuk „Dióverő ünnepünket”. Minden csoport elmondta Misi mókusnak, milyen verset tanult erre az alkalomra, majd kezdődhetett a diókeresés. A diótörés után különbözőállatokat, hangszereket készítettünk a dióhéjból.

Nagycsoportosaink részt vettek a Gyadai kalandtúrán, ahol szüleikkel együtt járták végig az állomásokat. Érdekes feladatokat oldottak meg, megismerkedhettek a természet szépségeivel, a Naszály hegy kincseivel és Kukabanyával. A program végére a gyermekek sok élményt szereztek, rengeteg ismerethez jutottak, játékos formában. Budakeszi Vadaspark A Vadaspark új attrakciójának hála még szórakoztatóbb lett a gyerekekkel eltölteni egy napot Budakeszin. Az élő állatok, a kalandpark és a vadonatúj madárbarát tanösvény nyújtotta kikapcsolódás mellé most egy kis borzongás társult: életnagyságú dínók között sétálhattunk.

Egész évben folyamatosan gondozzuk kertünket. Idén málna, és szederbokrokat is ültettünk, amiket egy szülő hozott nekünk, és Zoli bácsi segítségével elültettük.

Madarak és Fák Napja alkalmából meghívtuk a deákvári óvodásokat vendégségbe. Két csoport érkezett, és kipróbálta a „Városi Vadvilág” tanösvényünket. Játékos feladatokkal, találós kérdésekkel tettük érdekessé a túrát, majd gyümölcssalátával, limonádéval vendégeltük meg a gyerekeket. A program, szabad játékkal végződött.

A Vendégvárók Váci Egyesülete idén új kezdeményezéssel várta a váci lakosokat. Bárki kidíszítheti a Március 15-e téren lévő váci tojásfákat. Óvodánk csatlakozott a kezdeményezéshez, és a gyerekek sok szép színes tojást készítettek.

Tagóvodánkban is feldíszítettünk közösen egy fát, a gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a tevékenységben.

Az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényének kialakítása ebben az életkorban kiemelt jelentőségű, amit az Egészségnapon Makk Marci báb is elmondott a gyerekeknek, majd minden csoport együtt mozgott egy vidám zenére, ami után jól esett a friss gyümölcssaláta.

A Zöld Híd program képviselője a Föld Napján a komposztálásról tartott játékos előadást a gyerekeknek. Ezt követően csoportonként palackokat zsugorítottunk, és virágokat ültettünk az udvaron.

Óvodánkban a környezeti nevelést kiemelt feladatként kezeljük, fontosnak tartjuk, minden évben megünnepelni a Víz Világnapját, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét, a víz alapvető szerepére, erre a természeti kincsre.

Csoportunk – a Micimackó csoport – idén, 2017-ben is részt vesz a dm – „Nap gyermekei” című pályázatán, melynek témája: A napóra. A gyerekekkel közösen megbeszéltük, hogyan is működik a napóra, bejelöltük az időegységeket, majd az általuk tervezett rajzokból elkészítettük az óra alkatrészeit. A végeredménnyel mindenki elégedett volt, reméljük, a pályázat elbírálóinak is tetszeni fog!

Február 28-án a farsang elején tartottuk meg a mulatságunkat. Már reggel szebbnél szebb jelmezbe érkeztek a gyermekek, akiket már zeneszó és jelmezbe öltözött óvónénik vártak. Egész délelőtt tartott a mulatság, vidám játékokkal, mókákkal. 10 órakor a négy csoport együtt búcsúztatta el a telet. Megcsodáltuk egymás jelmezét, táncoltunk, hangoskodtunk.
“Jöjjön a tavasz, vesszen a tél.”

A Pumukli csoportban katicákat készítettünk, röptettünk. A képeken láthatóak a kis ezermesterek!

Gyümölcsnap, Plüss játékokat gyűjtöttünk beteg gyermekek számára, melyeket tűzoltók juttattak el a címzettekhez, kupakgyűjtés egy sérült kisfiú gyógykezeléséért, játékos mozgás a tornaszobában… napiképe!

A Zöld Híd program képviselője óvodánkba is ellátogatott, ahol játékos keretek között gyakorolhattuk a szelektív hulladékgyűjtést.
Az előadó, Bettina az év folyamán több nevezetes alkalommal is ellátogat hozzánk. ( Víz világnapja, Föld napja)

Csanyi_ovikepek_2

Szeptember elején a BÁB színtársulat kedves, és minden korcsoportot elbűvölő, Micimackó és barátai című előadással kedveskedett óvodásainknak. Nagyon színes, de egyszerű díszlettel szolgálták a kis kedvenc hőseinknek a hátteret. A bábok láttán mindenkinek mosoly került az arcára, és mivel zenei betétekkel, közös éneklésre vagy cselekedtetésre buzdították az ovisainkat, észre sem vettük az idő múlását. A két bábművész maguk is jelmezt öltöttek, mellyel tovább lelkesítették mind a kis,- mind a nagycsoportos gyerekeket.

Örömmel vettük, hogy a karácsonyi ünnepünket szintén eme kedves előadók műsorával tudjuk majd még meghittebbé varázsolni.

Szeptember utolsó péntekén megtartottuk „Dióverő ünnepünket”. A nagycsoportosok táncos műsora, süti kínálása, és Stázi néni meséje után megkezdődhetett az izgalmas diókeresés. A diótörés, és kóstolás után pedig állatfigurákat készítettünk dióhéjból.

Fitball labdák

 

Köszönjük a Váci Városi Labdarúgó SE- nek a Fitball labdákat, amit a Csányi körúti óvodások örömmel vettek birtokba.

 

ELÉRHETŐSÉG

Váci Kisvác-Középvárosi Óvoda
Csányi körúti Tagóvodája 

2600 Vác, Csányi krt. 13.
06-27-311-476

Intézményvezető: Kovács Ágnes
Email: kisvacovi@gmail.com

Tagóvoda vezető: Bundik Attiláné
Email: csanyiovi13@gmail.com

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás