kicsik_es_nagyok_program1Intézményünk már több éve kapcsolatban áll a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvánnyal, leginkább a Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központjuk által szervezett programokon keresztül. Többször vettek részt nagycsoportosaink nyári erdei óvodában, ami minden alkalommal óriási élmény volt a gyermekek számára, de nevelőtestületünk is tett már látogatást a Központban, ahol mi is sok hasznos információval, ismerettel, ötlettel lettünk gazdagabbak. Mindezek után nem volt kérdés, hogy szívesen csatlakozunk legújabb kezdeményezésükhöz, ami a környezeti nevelés mellett a generációk közötti tanulást célozta meg, hisz ez a szemlélet nagyon szimpatikus számunkra, közel áll hozzánk. 2016. december 7-én az Idősek Otthona és Klubjában volt az első foglalkozás, melyen a madarak karácsonya volt a téma, a résztvevők pedig Eötvös utcai tagóvodánk nagycsoportosai közül kerültek ki.

kicsik_es_nagyok_program2A kezdeti sikereken felbuzdulva Nyár utcai tagóvodánk is csatlakozott a programhoz, s a nagycsoportosok 2017. január 18-án látogatták meg az időseket. Időszerűen a farsangi szokásokról beszélgettek, közösen készítettek álarcot, énekeltek, felidézték a farsangi mulatozás hangulatát.
Az eddigi két foglalkozás is megerősítette bennünk, hogy mindkét korosztályra pozitív hatással van az együtt töltött idő, nem csak ismeretekben, de érzelmileg is gazdagodnak, töltődnek. Éppen ezért szívesen veszünk részt a folytatásban, már a következő foglalkozás időpontját is megbeszéltük, ami várhatóan 2017. április 12-én lesz.

Köszönjük az Alapítványnak és a Kismagos Központ lelkes képviselőjének, Kurucz Mártinak, hogy részesei lehetünk ennek az újszerű, generációkat összehozó programnak!

A foglalkozásokról bővebben az alábbi linkekre kattintva olvashatnak:

http://www.magosfa.hu/mar-ovisok-jartak-az-idoseknel/

http://www.magosfa.hu/erdei-iskola-farsangolas-ovodasokkal/